Tel: 022 - 67 51 444
Main Menu
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Gedeelde visie na brainstormen

Brainstormen levert een belangrijk platform voor strategische, tactische of operationele initiatieven op. Het vertrekpunt voor een nieuwe richting of voor nieuwe impulsen voor de organisatie. De kracht van brainstormen met collega’s is dat zij veel meer betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de ideeën. Hierdoor ontstaat veel sneller een gedeelde visie dan wanneer een beslissing wordt opgelegd zonder eigen inbreng bij de ontwikkeling van de strategie.

Executive summary van de brainstormsessie

Het einddocument wat Market Mind na de brainstormsessies uitwerkt, vormt een strategisch document waar u nog dikwijls aan zult refereren. Dit is niet zomaar een standalone rapport wat door iemand in een ivoren toren is bedacht. Het is de gedeelde visie van de groep. Het resultaat van intensieve brainstormsessies waarbij iedereen een bijdrage heeft geleverd. Het brainstormen op de hei wat veel mensen zich nog goed zullen herinneren.

Het zal u dan ook niet verwonderen dat refereren naar de brainstormsessies veel krachtiger dan refereren naar de verstandige besluiten van een adviseur of een directeur. Er is vaak sprake van trots. Deze plannen zijn veel gemakkelijker te implementeren op de werkvloer. Er zitten immers persoonlijke gedachten van de cruciale pionnen in de organisatie tussen.